5 tips om je woning verkoopklaar te makenBen jij van plan om je huis te verkopen? Dan is het tijd om enkele zaken op orde te zetten. Wij bundelden de tips van onze immo-experten zodat je in no-time je woning verkocht krijgt.

1. Maak duidelijke afspraken

Neem je een makelaar aan of niet? Zal je zelf foto's van de woning nemen of huur je een fotograaf in? Maak voor de verkoop duidelijke afspraken hoe de woning verkocht zal worden en met welke middelen. 

2. Bereid je voor op vragen en het huisbezoek

Om niet voor verrassingen te komen staan raden wij aan om je voor te bereiden op vragen van geïnteresseerden. De kracht van verkopen ligt dan ook in het extra benadrukken van de voordelen van een product of dienst. Hieronder lijsten wij alvast de meest voorkomende vragen op die je kan verwachten.

  1. Waarom verkoop je de woning?
  2. Wat zijn de energiekosten en wat is de EPC waarde?
  3. Hoeveel onderhoud heeft het huis nodig?
  4. Hoe verloopt het contact met de buren?
  5. Is er geluidsoverlast?
  6. Welke gebreken heeft de woning?
    Onthoud dat het wettelijk verplicht is om dit te melden aan een potentiële koper.

3. Bepaal de vraagprijs

Je huis verkopen start altijd met het bepalen van de vraagprijs. Drie factoren die je in overweging moet nemen zijn de marktomstandigheden, de tijd die je ter beschikking hebt en de aanvaardbare minimale verkoopprijs. Natuurlijk kan je eerst bij Immofair een gratis en vrijblijvende schatting laten uitvoeren. 

4. Wacht het perfect moment af

Wist je dat de lente en herfst de beste verkoopseizoenen zijn om een woning of appartement te verkopen of verhuren? Maar laat je alleszins niet tegenhouden in andere periodes. De belangrijkste factor blijft toch dat de woning in een goede staat verkeert. Dit kan je extra benadrukken aan de hand van tip 5.

5. Laat een onvergetelijke eerste indruk achter

Nu je duidelijke afspraken hebt gemaakt, de waarde en vraagprijs hebt besproken en je hebt voorbereid op eventuele vragen van geïnteresseerden is het tijd om je woning in de bloemetjes te zetten. Zorg ervoor dat je woning goed gepresenteerd staat op het internet, inclusief aantrekkelijke foto's met een duidelijk bijschrift. Tot slot zorg je ervoor dat je huis spik en span is bij het bezoek. Immofair wenst je alvast veel succes met de verkoop van je woning of appartement.

Op zoek naar een makelaar met kennis van zaken? 

Immofair is een vastgoedkantoor in Lanaken gespecialiseerd in de ver- of aankoop van huizen, appartementen, bouwgronden, handelspanden en nieuwbouwprojecten. Ons werkterrein bevindt zich in de ruime omgeving van Zuid-Oost Limburg met regio's in Lanaken, Maasmechelen, Riemst, Tongeren, Hoeselt, Bilzen, Zutendaal, Genk en Dilsen-Stokkem.

Welkom bij Immofair

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker